Do przygotowania tego dania potrzebna jest tapenada z poprzedniego wpisu. Można podać na przyjęciu jako przystawkę. Ja jednak traktuję to jako danie główne.
Koszt to około 9zł n a 2 osoby.
Składniki:
- 500g pieczarek
- 1 cebula
- ok. 5 łyżek tapenady
- kilka plastrów pomidora
- wegańskie ciasto francuskie (na pewno do nabycia w dyskontach)
- olej
- sól, pieprz
Zrobić tapenadę. Pokrojoną cebulę zeszklić na oleju na patelni. Do cebuli wrzucić pokrojone pieczarki, dusić ok. 10 minut. Grzyby z cebulą wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Na pieczarkach ułożyć plastry pomidorów. Wierzch posmarować tapenadą. Całość przykryć odpowiednim kawałkiem ciasta francuskiego. Zapiekać w 220 stopniach C przez 15- 20 minut do zrumienienia ciasta.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz