piątek, 4 lipca 2014

Wegańska tapenada

Pasta/sos do chleba lub do nachos. Pyszna gdy zajadana z dobrym pieczywem, pomidorami i sałatami. Jedna z najszybszych w przygotowaniu past. Dosłownie 5 minut.

Koszt to ok. 7-8zł ale duża porcja, wystarcza nam na 3 dni.



Składniki:

-  260g czarnych oliwek (2 słoiki z Lidla ;))
-  2 łyżeczki kaparów
-  3 ząbki czosnku
-  sok z całej cytryny
-  sól i pieprz do smaku
-  pół szklanki oliwy z oliwek

Zmiksować wszystko blenderem i gotowe :) .

2 komentarze:

  1. Robiliśmy to dzisiaj - pyszne! My gorąco polecamy z (gryczanymi) blinami. :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. O, dobry pomysł! Zamiast kawioru. Dzięki :)

    OdpowiedzUsuń